Ridicata în secolul XIV de catre o colonie genoveza, la unul dintre vadurile cele mai favorabile trecerii Dunarii de Jos. Asertiunea se baza pe supozitia ca numele ar fi fost un derivat de la sfântul patron al Genovei, San Giorgio. S-a stabilit ulterior ca afirmatia este nefondata, iar N. A. Constantinescu a propus derivarea numelui de la "un întemeietor de sat cu numele de Jurj, Giurge sau Giurgiu"
EVENIMENTE SEPTEMBRIE 2018
Home Evenimente EVENIMENTE SEPTEMBRIE 2018
Categories
Recomandari
Turnul cu ceas, situat în Piața Unirii din Giurgiu, datează din sec. XVIII, din timpul ocupației otomane. În acea perioadă, turcii au construit din piatră un foișor cu o înălțime de 22 de metri, pentru a putea supraveghea împrejurimile.
După ce turcii au fost alungați, această construcție a suferit câteva modificări și i s-a adăugat un ceasornic.
Turnul Ceasornicului a intrat în reconsolidare la sfârșitul anului 2005, lucrările fiind terminate în 2007. Cu această ocazie, ceasornicul a fost înlocuit cu unul nou, cel original aflându-se la muzeul de istorie Teoharie Antonescu din orașul Giurgiu.
Turnul este un monument de tip A, adică "monument istoric de valoare națională și universală", fiind înscris în Lista monumentelor istorice 2004 - Județul Giurgiu, cu titulatura Turnul Ceasornicului.
În prezent, Turnul cu ceas este simbolul orașului Giurgiu, acest monument fiind prezent și pe stema județului.
Ultimele Postari
Asociația Moara de hârtie a iniţiat şi dezvoltă Ansamblul Moara de hârtie - Satul meșteșugurilor din Comana (județul Giurgiu, în imediata apropiere a Bucureștilor), ce găzduiește 10 ateliere creative ce îşi trag seva din meşteşugurile practicate în satul tradiţional românesc: țesut la război, prelucrarea stufului și papurei, fierărie, olărit și ceramică, lucru în lemn, bucătărie tradițională, moară pe piatră și brutărie, dar şi realizarea de hârtie de mână, tipar manual şi legătorie de carte.
Regatul Cailor este cel mai prestigios club de echiație din România, se întinde pe o suprafață de 65.000 mp și oferă o varietate de facilități – spații îngrijite, aerisite, luminoase, hambare curate.
Parcul Tineretului din Municipiul Giurgiu, Județul Giurgiu este un loc special amenajat pentru persoanele cărora le place sportul și mișcarea în aer liber.
Parcul Natural Comana a fost înființat în 2004, atunci când celor doua arii de importanță floristică deosebită: Rezervația Științifică de ghimpe (Ruscus aculeatus) și Rezervația Științifică de bujor (Paeonia peregrina) li s-a adăugat Balta Comana, ca rezervație naturală și zonă de protecție avifaunistică. Parcul acoperă o suprafață de aproximativ 25.000 de hectare și reprezintă a treia zonă umedă a României, după Balta Mică a Brăilei și Delta Dunării. Aici veți putea întâlni o multitudine de specii protejate de plante și animale, de la pești, reptile și până la mamifere mici, precum vidra și pisica sălbatică.
Parcul de aventură Comana se află la 35 de km de București, adresa: Gellu Naum, 607, 087055 Comana, Giurgiu
Cauta
Recent Posts
- EVENIMENTE DECEMBRIE 2020
- EVENIMENTE NOIEMBRIE 2020
- Mausoleul Eroilor din Giurgiu, redat circuitului turistic!
- Final de octombrie, cu evenimente interesante pentru turiști și nu numai
- Noi evenimente, propuse de CNIPT Giurgiu
Archives
- decembrie 2020
- noiembrie 2020
- octombrie 2020
- septembrie 2020
- august 2020
- iulie 2020
- iunie 2020
- mai 2020
- martie 2020
- februarie 2020
- decembrie 2019
- noiembrie 2019
- octombrie 2019
- septembrie 2019
- august 2019
- iulie 2019
- iunie 2019
- mai 2019
- martie 2019
- februarie 2019
- mai 2018
- aprilie 2018
- martie 2018
- februarie 2018
- noiembrie 2017
- octombrie 2017
- septembrie 2017
- august 2017
- iulie 2017
- iunie 2017
- mai 2017
- aprilie 2017
- martie 2017
- februarie 2017
Categories
- Anunturi
- Arii protejate
- Balti
- Balti giurgiuvene
- CODUL ETIC
- Cofetarii si restaurante
- Evenimente
- Institutii Administrativ Teritoriale
- Institutii Administrativ Teritoriale @en
- Magazine
- Muzee giurgiuvene
- Timp liber
Site Map
- Acces rutier
- Agentii de Turism
- Agroturism/turism rural
- Arii protejate
- Arii protejate
- Artă plastică comemorativa
- ATRACTII TURISTICE
- Balti si lacuri naturale
- Blog
- Blog search
- Căi de acces
- Calendar Activități
- Categories
- Categories
- Centre Batrani
- Company
- Contact
- Cultura
- Date Geografice
- Dezvoltarea turismului de-a lungul Dunarii in judetul Giurgiu
- Domeniul Greaca
- Domeniul Greaca
- Ecoturism-Agricultura Eco
- Etnografie si folclor
- Evenimente
- Evenimente Culturale
- Events
- Fauna judetului Giurgiu
- Features
- Folclor
- Home
- Info Turism Romania
- Informatii Utile
- Infrastructura de afaceri
- Institutii admin-teritoriale
- Institutii de interes public
- Istoric
- Judetul Giurgiu
- Locations
- Locuri de vizitat in Giurgiu
- Moara de Hartie
- Monumente de artă arhitecturală
- Monumente de artă religioasă
- Municipiul Giurgiu
- Muzee
- Muzee si case memoriale
- Obiective culturale
- Obiective culturale
- Paduri
- Paduri judetul Giurgiu
- Parcul Industrial Giurgiu
- Parcul Natural Comana
- Parcuri
- proba site map
- Produse turistice oferite de zona Giurgiu
- Regatul Cailor
- Regiunea Sud Muntenia
- Restaurante
- Resursele turistice naturale
- RETEA CNIPT
- Search
- Servicii turistice oferite
- Site
- Sitemap
- Spitale
- Submit listing
- Teatru
- Timp Liber
- Traseu Turistic
- Turism de croaziera
- Turism in Natura
- Unitati de cazare
- Vestigii arheologice
- Zona Giurgiu
- Zona Libera Giurgiu
Meta
-Sâmbătă, 01.09.2018 actorii Teatrului ”Tudor Vianu” continuă seria reprezentațiilor de week-end în aer liber, fiind prezenți în zona Sanitas, acolo unde vor juca ”Imagini pe gramofon”. Spectacolul începe la ora 19.
-Sâmbătă, 1 septembrie 2018, de la ora 17:00, în Comuna Frătești din Județul Giurgiu se organizează un „joc airsoft Urban (mix între cqb si field )”
-Sâmbătă, 1 septembrie 2018, de la ora 18:30, Astra Giurgiu va juca acasă pe stadionul Marin Anastasovici din Giurgiu, în etapa a VII-a a Ligii I.
-Sâmbătă, 1 septembrie 2018, de la orele 14.00, în Satul meşteşugurilor din Comana-atelier de opincărit. Costurile sunt 80 de lei pentru realizarea unei perechi de opinci pentru copii (până la mărimea 33) și 100 de lei perechea pentru adulți sau copii mai mari, incluzând și vizitarea Ansamblului Moara de hârtie – Satul meșteșugurilor.
-Duminică, 2 septembrie 2018, echipa „Explorăm Parcul Natural Comana” va organiza o excursie ușoară la „Lacul Valea Zânelor și rezervația Oloaga-Grădinari” , plecând de la Comana și poposind pe malul lacului Valea Zânelor, din apropierea localității Mihai Bravu, județul Giurgiu. Va fi vizitată o parte din rezervația Delta Neajlovului, cea mai întinsă din Parcul Natural Comana.
– 2 septembrie 2018, de la ora 12:00, în Parcul Fabricii de Zahăr, se organizează evenimentul „Recreația din Parcul Fabricii de Zahăr”, unde va fi transferată comunității giurgiuvene construcția creată în parc.
-5, 6 și 7 septembrie 2018, între orele 14:00 și 18:00, sunteți invitați în Parcul Fabricii de Zahăr să participați la activitățile ce se desfășoară în jurul pavilionului inaugurat duminică ( 2 septembrie 2018):
Atelierul de peisagistică
- se vor planta flori și arbuști într-un mod coerent și corect
- Veți învăța cum se fac butași și ce înseamnă un spațiu verde sustenabil și ușor de întreținut.
- Veți crea paturi ridicate de pământ pentru o zonă experimentală, cu plante locale și zone ornamentale
Atelierul de creație
- Veți imagina un loc de joacă ideal pentru copii
- O să învățați să lucrați cu lemnul și cu îmbinările lui
- Crearea unor obiecte de mobilier în parc
-Vineri, 7 septembrie 2018, între orele 20:00 și 23:00 la Casa Comana va avea loc o Seară Grecească
-Sâmbătă, 8 septembrie 2018, de la ora 19, în sala Atelier, Teatrul Tudor Vianu deschide stagiunea de interior cu spectacolul: „DIOGENE CÂINELE” de Dumitru Solomon, în regia lui Felix Crainicu.
-Sâmbătă, 8 septembrie 2018, între orele 11:00 – 16:00, Border Patrol organizează un joc „Mil-Sim BACK TO SCHOOL EDIȚIA II” pe Strada Parcului 1, Portul Giurgiu
-Duminică, 9 septembrie 2018, între orele 08:55 – 18:00, echipa „Explorăm Parcul Natural Comana” organizează o drumeție prin întinsa pădure a Comanei, pornind din localitatea Comana și terminând cu localitatea Puieni.
-12.09.2018 între 17.30-22.00 Green Adventure te invită să vâslești în caiac pe canalele sălbatice ale Deltei Argeșului, să intri pe lacuri pline cu nuferi, să vezi colonii de păsări sălbatice și să mănânci un borș de pește autentic la doar 25 km. de București!
– 12 septembrie 2018, ora 19.00, în sala mică a teatrului Tudor Vianu, piesă de teatru ,,Parada!”-scrisă de unul dintre cei mai cunoscuţi dramaturgi ruşi contemporani, Parada este povestea unui rus bogat, tradiționalist, ajuns la Amsterdam în mijlocul unei parade gay.
-13 – 14 septembrie 2018, între 11.00-18.00 Sub sloganul „Biblioteca ne uneşte”, în an centenar, Biblioteca Judeţeană „I.A. Bassarabescu” din Giurgiu organizează prima ediţie a Târgului de Carte cu tematică enciclopedică, , la sediul său din strada Ştefan cel Mare (sala de lectură).
-15 septembrie 2018 și pe 29 septembrie 2018 Asociația MetruCub – resurse pentru cultură și Asociația moara de hârtie vă invită să luați parte la unul dintre cele două ateliere de tipar înalt pentru adulți, pe care le organizează la Comana (județul Giurgiu).
-18 septembrie 2018, la ora 19.00, sunteți invitați la Teatrul Tudor Vianu în Sala Atelier să trăiți emoția libertății și a iubirii, alături de protagoniștii piesei de teatru „DIOGENE CÂINELE”.
-19.09.2018-Green Adventure vă invită să descoperiți Delta Argeșului din caiac în satul Poșta, comuna Buturugeni, Giurgiu. Vă veti plimba printr-un labirint de canale înguste cu apă curată, vegetație luxuriantă, intersecții de canale care dau în mici lacuri cu nuferi, colonii de păsări sălbatice (o mulțime de specii protejate la nivel European), pești care sar din apă și, cu puțin noroc, o să vedeți chiar căprioare și mistreți veniți la adăpat și la scăldat.
-Joi 20 septembrie 2018, de la ora 19, sunteti invitati la Teatrul Tudor Vianu în sala mică la spectacolul ,,ZEUL MĂCELULUI’’
-Sâmbătă, 22 septembrie 2018, de la orele 14:00, în Satul meşteşugurilor din Comana, va avea loc evenimentul „ATELIER DE OPINCĂRIT”, unde cei interesați pot învăța arta de a face opinci trainice, bune de purtat în oraş şi la sat.
-22 Septembrie 2018, ,,Povestiri de septembrie’’ între 11:00 – 13:00-lansare de carte, recital de muzică și poezie la Ateneul Nicolae Bălănescu
-Pe 22 septembrie 2018, de la ora 18:00, ,, MUST FEST’’la Domeniul Greaca, unde se sârbatorește noul sezon cu bucate alese, folclor autentic românesc, voie bună și must din belșug! Vă veți putea bucura de o sesiune de live cooking cu preparate tradiționale, dar și cu specific vânătoresc, un corner special amenajat pentru prepararea mustului pe loc și un show de muzică live cu taraful Zangu.
Prețul unui meniu este de 95 lei de persoană, iar rezervările se pot face la adresa rezervari@domeniul-greaca.ro sau la telefon 0755.100.385.
-În perioada 24-28.09.2018, Muzeul Județean Teohari Antonescu vă invită la ,,Zilele Muzeului Giurgiuvean”. Manifestarea va debuta luni, 24 septembrie, la orele 11,00, cu lansarea volumului ,,Dunăre – drum fără de pulbere” a lui Vasile Cristoi.
Aceasta va fi urmată marţi, 25 septembrie la ora 11,00 de deschiderea expoziţiei de arheologie Dumitru Berciu – fondatorul Muzeului Judeţului Vlaşca ,,Teohari Antonescu’’.
-Luni, 24 septembrie 2018, meci Astra Giurgiu-Gaz Metan Mediaș, pe stadionul ”Marin Anastasovici” de la ora 21.00.
-Miercuri, 26 septembrie 2018, între orele 17:30 – 22:30, Green Adventure organizează evenimentul „Răsfățul de miercuri: descoperă Delta Argeșului din caiac”.
-Joi, 27 septembrie 2018, ora 19,00,în Sala Mică la Teatrul Tudor Vianu– ,,NEAPĂRAT CARAGIALE’’
-Sâmbătă, 29 septembrie 2018, între orele 11:00-14:30, va avea loc a III-a ediție a Maratonului „FREE SPIRIT RUN RUSSE-GIURGIU”.
Startul va avea loc în Giurgiu, iar finish-ul va fi la Ruse, după un traseu de aproximativ 15 kilometri.
-Sâmbătă, 29 septembrie 2018, ora 11.00 în Sala Mare a Teatrului Tudor Vianu – NĂZDRĂVANII (spectacol pentru copii).
-29.09.2018, între orele 12:00-19:00, în Parcul Mihai Viteazu se sărbătorește Aniversarea a 300 de ani de la fabricarea berii Timișoreana – „LA 300 DE ANI DE TIMIȘOREANA, GIURGIU TE CINSTIM!”
-Duminică, 30 septembrie 2018, între orele 09:00 – 16:30 Echipa „Explorăm Parcul Comana” organizează o excursie de silvo-trekking în Parcul Natural Comana, în rezervația Crânguri -Călugăreni-Singureni.