Ridicata în secolul XIV de catre o colonie genoveza, la unul dintre vadurile cele mai favorabile trecerii Dunarii de Jos. Asertiunea se baza pe supozitia ca numele ar fi fost un derivat de la sfântul patron al Genovei, San Giorgio. S-a stabilit ulterior ca afirmatia este nefondata, iar N. A. Constantinescu a propus derivarea numelui de la "un întemeietor de sat cu numele de Jurj, Giurge sau Giurgiu"
BĂLȚI JUDEȚUL GIURGIU
Home Balti, Balti giurgiuvene BĂLȚI JUDEȚUL GIURGIU
Categories
Recomandari
Turnul cu ceas, situat în Piața Unirii din Giurgiu, datează din sec. XVIII, din timpul ocupației otomane. În acea perioadă, turcii au construit din piatră un foișor cu o înălțime de 22 de metri, pentru a putea supraveghea împrejurimile.
După ce turcii au fost alungați, această construcție a suferit câteva modificări și i s-a adăugat un ceasornic.
Turnul Ceasornicului a intrat în reconsolidare la sfârșitul anului 2005, lucrările fiind terminate în 2007. Cu această ocazie, ceasornicul a fost înlocuit cu unul nou, cel original aflându-se la muzeul de istorie Teoharie Antonescu din orașul Giurgiu.
Turnul este un monument de tip A, adică "monument istoric de valoare națională și universală", fiind înscris în Lista monumentelor istorice 2004 - Județul Giurgiu, cu titulatura Turnul Ceasornicului.
În prezent, Turnul cu ceas este simbolul orașului Giurgiu, acest monument fiind prezent și pe stema județului.
Ultimele Postari
Asociația Moara de hârtie a iniţiat şi dezvoltă Ansamblul Moara de hârtie - Satul meșteșugurilor din Comana (județul Giurgiu, în imediata apropiere a Bucureștilor), ce găzduiește 10 ateliere creative ce îşi trag seva din meşteşugurile practicate în satul tradiţional românesc: țesut la război, prelucrarea stufului și papurei, fierărie, olărit și ceramică, lucru în lemn, bucătărie tradițională, moară pe piatră și brutărie, dar şi realizarea de hârtie de mână, tipar manual şi legătorie de carte.
Regatul Cailor este cel mai prestigios club de echiație din România, se întinde pe o suprafață de 65.000 mp și oferă o varietate de facilități – spații îngrijite, aerisite, luminoase, hambare curate.
Parcul Tineretului din Municipiul Giurgiu, Județul Giurgiu este un loc special amenajat pentru persoanele cărora le place sportul și mișcarea în aer liber.
Parcul Natural Comana a fost înființat în 2004, atunci când celor doua arii de importanță floristică deosebită: Rezervația Științifică de ghimpe (Ruscus aculeatus) și Rezervația Științifică de bujor (Paeonia peregrina) li s-a adăugat Balta Comana, ca rezervație naturală și zonă de protecție avifaunistică. Parcul acoperă o suprafață de aproximativ 25.000 de hectare și reprezintă a treia zonă umedă a României, după Balta Mică a Brăilei și Delta Dunării. Aici veți putea întâlni o multitudine de specii protejate de plante și animale, de la pești, reptile și până la mamifere mici, precum vidra și pisica sălbatică.
Parcul de aventură Comana se află la 35 de km de București, adresa: Gellu Naum, 607, 087055 Comana, Giurgiu
Cauta
Recent Posts
- Evenimentele lunii ianuarie 2021
- EVENIMENTE DECEMBRIE 2020
- EVENIMENTE NOIEMBRIE 2020
- Mausoleul Eroilor din Giurgiu, redat circuitului turistic!
- Final de octombrie, cu evenimente interesante pentru turiști și nu numai
Archives
- ianuarie 2021
- decembrie 2020
- noiembrie 2020
- octombrie 2020
- septembrie 2020
- august 2020
- iulie 2020
- iunie 2020
- mai 2020
- martie 2020
- februarie 2020
- decembrie 2019
- noiembrie 2019
- octombrie 2019
- septembrie 2019
- august 2019
- iulie 2019
- iunie 2019
- mai 2019
- martie 2019
- februarie 2019
- mai 2018
- aprilie 2018
- martie 2018
- februarie 2018
- noiembrie 2017
- octombrie 2017
- septembrie 2017
- august 2017
- iulie 2017
- iunie 2017
- mai 2017
- aprilie 2017
- martie 2017
- februarie 2017
Categories
- Anunturi
- Arii protejate
- Balti
- Balti giurgiuvene
- CODUL ETIC
- Cofetarii si restaurante
- Evenimente
- Institutii Administrativ Teritoriale
- Institutii Administrativ Teritoriale @en
- Magazine
- Muzee giurgiuvene
- Timp liber
Site Map
- Acces rutier
- Agentii de Turism
- Agroturism/turism rural
- Arii protejate
- Arii protejate
- Artă plastică comemorativa
- ATRACTII TURISTICE
- Balti si lacuri naturale
- Blog
- Blog search
- Căi de acces
- Calendar Activități
- Categories
- Categories
- Centre Batrani
- Company
- Contact
- Cultura
- Date Geografice
- Dezvoltarea turismului de-a lungul Dunarii in judetul Giurgiu
- Domeniul Greaca
- Domeniul Greaca
- Ecoturism-Agricultura Eco
- Etnografie si folclor
- Evenimente
- Evenimente Culturale
- Events
- Fauna judetului Giurgiu
- Features
- Folclor
- Home
- Info Turism Romania
- Informatii Utile
- Infrastructura de afaceri
- Institutii admin-teritoriale
- Institutii de interes public
- Istoric
- Judetul Giurgiu
- Locations
- Locuri de vizitat in Giurgiu
- Moara de Hartie
- Monumente de artă arhitecturală
- Monumente de artă religioasă
- Municipiul Giurgiu
- Muzee
- Muzee si case memoriale
- Obiective culturale
- Obiective culturale
- Paduri
- Paduri judetul Giurgiu
- Parcul Industrial Giurgiu
- Parcul Natural Comana
- Parcuri
- proba site map
- Produse turistice oferite de zona Giurgiu
- Regatul Cailor
- Regiunea Sud Muntenia
- Restaurante
- Resursele turistice naturale
- RETEA CNIPT
- Search
- Servicii turistice oferite
- Site
- Sitemap
- Spitale
- Submit listing
- Teatru
- Timp Liber
- Traseu Turistic
- Turism de croaziera
- Turism in Natura
- Unitati de cazare
- Vestigii arheologice
- Zona Giurgiu
- Zona Libera Giurgiu
Meta
BALTA CUSCRA-NAIPU
Balta se află între localitățile Naipu și Prunaru, la aproximativ 2,5 km de Naipu(Localizare: înainte de intrarea în localitatea Prunaru se face un drum la stânga pe lânga o livadă, apoi iar stânga după casa din livadă). Drumul este destul de bun dar impracticabil pe timp de ploaie. Specii existente de pești : caras, crap, ten, babușcă.
TEL: 0762/709583
BALTA CĂMINEASCA-NAIPU
Balta este localizată în sat Naipu, comuna Ghimpați. Cel mai bun traseu pentru Cămineasca pe orice tip de vreme este: Șos. București – Alexandria, la intrare în Ghimpați se face stânga spre com. Schitu. Ajunși la Primăria Schitu, se face dreapta spre Naipu pe DJ603. La cca. 3km se face dreapta pe drumul pietruit (singurul de pe tot câmpul) pentru a ajunge la pădure. Drumul este în totalitate pietruit, nu sunt probleme de acces, zona de pescuit este amenajată, toalete și coșuri de gunoi.
Pescuitul pe Balta Cămineasca este o experiență unică și se adresează tuturor pescarilor, indiferent de gradul de pricepere.
În fiecare zi de Luni a săptămânii lacul este închis pescuitului sportiv! Excepţie se face cu ocazia sărbătorilor legale ce pică în zi de luni. În aceste situaţii excepţionale, lacul rămâne deschis!
Orice captură de Crap sau Cteno ce depăşeşte 5kg va fi anunţată echipei de pază sau taxare. Peştele va fi eliberat în prezenţa personalului angajat şi se va oferi în schimb o partidă de pescuit gratuită(partidă de zi – 12h ) .
Balta Cămineasca este locul ideal pentru a petrece timpul la pescuit alături de familie şi prieteni într-un cadru natural deosebit, foarte ușor accesibil, aflându-se la doar 50 km de București …
S.C Pescăria Bila S.R.L. pune la dispoziția persoanelor fizice sau juridice bazinele piscicole Iazul Bila 2 și Balta Cămineasca pentru realizarea de concursuri de pescuit sportiv, activități de promovare sau team-building
Rezervări : 0786.428.083
Preț: 70.00 lei/24h și 120.00/48h
IAZUL BILA 2-NAIPU
Balta este localizată în sat Naipu, comuna Ghimpați. Este o amenajare piscicolă ce răspunde cerințelor pescarului modern, adept al pescuitului C&R, având o populație piscicolă mare, responsabilă de partide dinamice, pline de capturi și se adresează cu preponderență acelor pescari ce nu sunt dispuși să aștepte zile în șir pentru a avea o captură capitală.
Locurile de pescuit (capacitate ) : 25 locuri cu 30 m distanță între ele pentru pescuit la Crap, și 50 locuri cu 15 m distanță între ele pentru pescuit staționar. Unele dintre acestea sunt realizate în peretele de stuf din apropierea malurilor, ceea ce sporește gradul de intimitate pe care orice pescar îl caută atunci când iese în natura.
Rezervări : 0786.428.083
BALTA ALBELE-SCHITU
Pe șoseaua națională București – Alexandria, în dreptul benzinăriei de la Ghimpați, se face stânga spre Schitu. În localitatea Schitu apare la un moment dat un indicator dreapta „Albele”. Se merge pe un drum de țară circa 4 Km dupa care drumul coboară spre bălți. Cea din stânga este Albele. Există posibilitatea cazării pe insulă la căsuțe.
Balta Chiriacu
Localitate: Izvoarele
Ce se poate prinde pe baltă: biban , caras , crap , crap-chinezesc , oblete , șalău
„Balta este la aproximativ 45 km de București, ieșirea din București se face prin Rahova, se urmăreste traseul Bragadiru – Mihăilești – Gorneni – Stâlpu – Ghimpați. La benzinăria din Ghimpați (este pe stânga) se face stânga și se merge aprox. 4 km. Balta este pe partea dreaptă și astfel se ajunge la Bila 2. Specii de pești : crap românesc, chinezesc, caras, șalau, ceva biban și oblete.
Balta Domeniul Cazacu
Balta Domeniul Cazacu este o baltă privată situată la aprox. 14 km de orașul Giurgiu, având o suprafață de 7 ha luciu de apă . Drumul este asfaltat 12 km iar 2 km pe teritoriul domeniului pietruit de cea mai bună calitate. Domeniul mai cuprinde o construcție având ca utilități : bar 145mp, restaurant 160 mp , spații cazare pentru 14 persoane (7 camere), fiecare cameră prevazută cu : televizor, frigider, aer condiționat, balcon (pe fiecare cameră) cu vedere panoramică. Balta este foarte bine îngrijită, dotată cu pontoane, băncuțe, foișoare, grătare, pomi pentru umbră, iarbă în permanență cosită.
Tel – 0766 289 384
locatie GPS 43.861329, 25.762253 Giurgiu, Romania
Site-uri web- http://www.domeniulcazacu.ro
Bălțile de la Gogoșari
Localitate: Giurgiu
Ce se poate prinde pe baltă: caras , crap , cteno , șalău
De la Giurgiu se urmează drumul spre satul Vieru. Din Vieru se face un drum la stânga spre Gogoșari. Dupa ce treceți printr-o vale, după ce se termină plopii se face un drum la stânga, care coboară în baltă. Specii de pește: crap mare(15-17kg.), caras mare dar rar(2-3kg.), șalău mult, cten, fitofag.
Acces baltă : Se face pe ruta București-Giurgiu – apoi pe Dj 504 spre Vieru – dupa care pe Dj 504A spre Gogoșari. În Comuna Gogoșari sunt 6 bălți. Ordinea este, făcând referire de la intrarea în satul Gogoșari astfel: Gogoșari 1, Gogoșari 2, Drăghiceanu 1, Drăghiceanu 3(la NUCI), Izvoru 1 (la Cimitir); Izvoru 2 (la Salcâmi).Toate cele 6 bălți au același administrator din spusele pescarilor : SC PESCO GOGOȘARI.
Din Bucuresti sunt 98 de km până la balta Gogoșari.
Balta Hodivoaia
Localitate: Hodivoaia, comuna Putineiu, Giurgiu
Balta este în administrarea AGVPS GIURGIU și se află la o distanță de aprox 75 Km de București (lângă Gogoșari)
Balta Malu
Localitate: Malu
Ce se poate prinde pe baltă: caras , crap , cteno , șalău
Din Giurgiu, direcția Slobozia – Malu, după ce treceți de Slobozia și fosta fermă Mahîru, la aprox 2 Km se face un drum la dreapta semi-pietruit.
Balta Slobozia – Ramadan
Localitate: Slobozia – Giurgiu
Ce se poate prinde pe balta: somn, șalău, știucă
La patru km de Giurgiu, pe șoseaua spre Zimnicea, se intră pe un drum de acces pietruit din șosea în dreptul unui indicator PESCĂRIE. Drumul este foarte bun. Cele doua bazine deschise pescuitului sunt populate cu: somn, șalău și știucă.
Balta Walter Mărăcineanu
Balta din satul Valter Mărăcineanu se află la 30 km de marginea Bucureștiului, pe șoseaua spre Alexandria. După localitatea Stâlpu, pe partea stânga în direcția de mers către Alexandria, urmează un drum de piatră destul de bun de parcurs pe orice vreme. După încă circa 1,5km parcurși pe acest drum pietruit, se virează la dreapta, pe un drum care trece prin sat și coboară o pantă care ajunge până la malul bălții din satul Walter Mărăcineanu. Zona este foarte frumoasă; există dealuri și văi care se găsesc de obicei numai în regiunile de munte, fapt ce a atras mulți pescari să-și instaleze corturile pe malul bălții, unde petrec câteva zile de neuitat în sânul naturii. Adâncimea apei bălții nu depășește 1,8 – 2,5m. Este populată cu crap românesc, fitofag, caras în special, dar mai sunt și alte specii de pești .
tel: 0721 817 770
Balta Dunăre – Gostinu
Pe șoseaua București- Giurgiu, la ieșirea din comuna Daia se face stânga spre Oinacu. În centrul comunei Oinacu este indicator stânga spre Gostinu. La intrarea în Gostinu se face dreapta pe un drum pietruit, drum care duce până la locurile de pescuit.
Specii: somn, crap, caras, platica, salau
Balta Insula mică
Balta Insula Mică este o baltă destinată pescuitului la undiță datorită dimensiunii mici dar care compenseaza prin densitatea mare de pește. Pentru a asigura o desfășurare civilizată a activității accesul se face doar pe bază de rezervare.
Pe lângă pescuit aici mai puteți beneficia și de cazare, posibilitate campare, paintball, ping – pong, grătar, bar, etc.
Accesul dinspre București se face trecând prin comuna Jilava și apoi 1 Decembrie. Imediat după trecerea râului Argeș se virează la dreapta și apoi se merge spre comuna Dărăști-Vlașca până se observă o clădire cu 4 nivele lângă care se află balta.
Facilități: Pescuit din barcă, ăccess auto
Telefon: 0748251412
Balta Bălăria 1
Balta Bălăria 1 sau Balta Comoara pescarilor este situată în județul Giurgiu în localitatea Valea Plopilor la aproximativ 35 km de Bucureăti . Balta este populată frecvent cu pește din Dunăre iar cantitatea reținută de pescari pentru o partidă de pescuit este de 10 kg ( 5 kg crap și 5 kg caras ) . Balta este dotată cu foișoare, pontoane, coșuri de gunoi. Doritorii pot închiria și camere pentru cazare de la administrația lacului. Lacul are magazin propriu de unde se pot achiziționa materii prime pentru grătar, lemne și cărbuni, momeală vie și artificiala, băuturi răcoritoare și bere rece .
Acces: Se iese din București prin șos. Alexandriei, pe la km 33 – unde este indicatorul spre Valter Mărăcineanu, se face la dreapta pe lângă o sondă; dupa 5-600 m se face la stânga pe lângă o fermă – este un drum care coboară chiar la baltă. Tot drumul până la baltă este asfaltat.
Are o suprafață a apei de 7 hectare : aici veți găsi exemplare mari și frumoase de crap, cteno, novac, fitofag, caras și știucă.
Telefon : 0722/291909 – dl. George Mihai.
Preț: 100,00 lei/12 h
Balta Vlașin
Este un loc superb pentru recreere,situată la 50 km de București. Dispune de locuri foarte bine amenajate,separate de sălcii care oferă umbră. Nu prezintă agățături.
Accesul se face pe traseul: București – Ghimpați- Schitu – Vlașin
Facilități: pescuit noaptea, access auto, copaci pe mal, posibilitate campare cort, barbeque. Ziua de pescuit începe la ora 6:00 și se încheie la ora 18:00.
– Se poate pescui noaptea doar prin plata taxei de 24 ore (noaptea plus a doua zi)
– Pescarul poate sa pescuiască cu maxim 5 scule (lansete, undițe)
– Exemplarele de crap sau ten sub 1 kg se vor elibera imediat (nu se păstrează nici măcar în juvelnic)
– Se eliberează maxim două bonuri unui pescar (valabil pentru cei care vor sa retina mai mult decât cele 10 kg /24 ore de pește admise)
– Este interzis accesul cu ambarcațiuni pe lac
Balta LFG Poenari
Complexul piscicol LFG Poenari este format din trei bălți populate cu somn, crap, cteno, caras și șalău.
Taxe – Bazinul 1 & Bazinul 2
Taxa pescuit – 100 ron
Taxa agrement – 30 ron
ACCES BAL DE PESCUIT
Dinspre București – la Km 23 se traversează autostrada și se intră în Bolintin Deal – Sat Poenari
Dinspre Pitesti – la Km 30 se face dreapta la ”Casa Soleil” – Bolintin Vale – Sat Poenari
TEL: 0731/355594
Sursa foto: https://www.facebook.com/Balta-LFG-Poenari-183956011753027/
Balta Buturugeni -Măgura
Accesul este simplu, de la com. Mihăilesti se face dreapta către Malul Spart și se continuă drumul până la comuna Buturugeni. La intrare în Buturugeni se face a-4-a strada la dreapta și drumul de piatră te duce până la cabana paznicilor care te vor îndruma unde să dai la pește.
Ce se poate prinde pe balta: caras, crap, mreana
Sursa foto: pescar informat
Balta Putineiu-La Conac
La Conac înseamnă mult mai mult decât pescuit sportiv și recreativ. Este locul unde fiecare membru al familiei se poate relaxa și distra, unde fiecare dintre prietenii tăi găsește ceva pe plac sau colegii de serviciu se reunesc pentru activități de timp liber.
mail: info@pescuitlaconac.ro
site: http://www.pescuitlaconac.ro /tel: 0769 955 294/Sursa foto: pescuit info
Balta Valea Dragnii
Balta este pe DJ 505, Chiriacu, Giurgiu, Romania
Facilități: 5 căsuțe a câte 2 paturi dotate cu: baie (apă curentă, boiler, duș), aer conditionat, frigider, terasă, ponton, masă exterior cu 4 scaune + umbrelă, iluminat exterior
Cabana 50 mp cu bucatarie, grătar, terasă 40 persoane( se pot închiria pentru evenimente și petreceri private)
parcare 10 locuri, drum de acces casute
ponton ambarcațiuni: 3 hidrobicilclete, 3 bărci
Piscina cu circuit închis
Sursa foto: https://www.facebook.com/valeadragnii/