Ridicata în secolul XIV de catre o colonie genoveza, la unul dintre vadurile cele mai favorabile trecerii Dunarii de Jos. Asertiunea se baza pe supozitia ca numele ar fi fost un derivat de la sfântul patron al Genovei, San Giorgio. S-a stabilit ulterior ca afirmatia este nefondata, iar N. A. Constantinescu a propus derivarea numelui de la "un întemeietor de sat cu numele de Jurj, Giurge sau Giurgiu"
EVENIMENTE OCTOMBRIE 2019
Home Evenimente EVENIMENTE OCTOMBRIE 2019
Categories
Recomandari
Turnul cu ceas, situat în Piața Unirii din Giurgiu, datează din sec. XVIII, din timpul ocupației otomane. În acea perioadă, turcii au construit din piatră un foișor cu o înălțime de 22 de metri, pentru a putea supraveghea împrejurimile.
După ce turcii au fost alungați, această construcție a suferit câteva modificări și i s-a adăugat un ceasornic.
Turnul Ceasornicului a intrat în reconsolidare la sfârșitul anului 2005, lucrările fiind terminate în 2007. Cu această ocazie, ceasornicul a fost înlocuit cu unul nou, cel original aflându-se la muzeul de istorie Teoharie Antonescu din orașul Giurgiu.
Turnul este un monument de tip A, adică "monument istoric de valoare națională și universală", fiind înscris în Lista monumentelor istorice 2004 - Județul Giurgiu, cu titulatura Turnul Ceasornicului.
În prezent, Turnul cu ceas este simbolul orașului Giurgiu, acest monument fiind prezent și pe stema județului.
Ultimele Postari
Asociația Moara de hârtie a iniţiat şi dezvoltă Ansamblul Moara de hârtie - Satul meșteșugurilor din Comana (județul Giurgiu, în imediata apropiere a Bucureștilor), ce găzduiește 10 ateliere creative ce îşi trag seva din meşteşugurile practicate în satul tradiţional românesc: țesut la război, prelucrarea stufului și papurei, fierărie, olărit și ceramică, lucru în lemn, bucătărie tradițională, moară pe piatră și brutărie, dar şi realizarea de hârtie de mână, tipar manual şi legătorie de carte.
Regatul Cailor este cel mai prestigios club de echiație din România, se întinde pe o suprafață de 65.000 mp și oferă o varietate de facilități – spații îngrijite, aerisite, luminoase, hambare curate.
Parcul Tineretului din Municipiul Giurgiu, Județul Giurgiu este un loc special amenajat pentru persoanele cărora le place sportul și mișcarea în aer liber.
Parcul Natural Comana a fost înființat în 2004, atunci când celor doua arii de importanță floristică deosebită: Rezervația Științifică de ghimpe (Ruscus aculeatus) și Rezervația Științifică de bujor (Paeonia peregrina) li s-a adăugat Balta Comana, ca rezervație naturală și zonă de protecție avifaunistică. Parcul acoperă o suprafață de aproximativ 25.000 de hectare și reprezintă a treia zonă umedă a României, după Balta Mică a Brăilei și Delta Dunării. Aici veți putea întâlni o multitudine de specii protejate de plante și animale, de la pești, reptile și până la mamifere mici, precum vidra și pisica sălbatică.
Parcul de aventură Comana se află la 35 de km de București, adresa: Gellu Naum, 607, 087055 Comana, Giurgiu
Cauta
Recent Posts
- Evenimentele lunii ianuarie 2021
- EVENIMENTE DECEMBRIE 2020
- EVENIMENTE NOIEMBRIE 2020
- Mausoleul Eroilor din Giurgiu, redat circuitului turistic!
- Final de octombrie, cu evenimente interesante pentru turiști și nu numai
Archives
- ianuarie 2021
- decembrie 2020
- noiembrie 2020
- octombrie 2020
- septembrie 2020
- august 2020
- iulie 2020
- iunie 2020
- mai 2020
- martie 2020
- februarie 2020
- decembrie 2019
- noiembrie 2019
- octombrie 2019
- septembrie 2019
- august 2019
- iulie 2019
- iunie 2019
- mai 2019
- martie 2019
- februarie 2019
- mai 2018
- aprilie 2018
- martie 2018
- februarie 2018
- noiembrie 2017
- octombrie 2017
- septembrie 2017
- august 2017
- iulie 2017
- iunie 2017
- mai 2017
- aprilie 2017
- martie 2017
- februarie 2017
Categories
- Anunturi
- Arii protejate
- Balti
- Balti giurgiuvene
- CODUL ETIC
- Cofetarii si restaurante
- Evenimente
- Institutii Administrativ Teritoriale
- Institutii Administrativ Teritoriale @en
- Magazine
- Muzee giurgiuvene
- Timp liber
Site Map
- Acces rutier
- Agentii de Turism
- Agroturism/turism rural
- Arii protejate
- Arii protejate
- Artă plastică comemorativa
- ATRACTII TURISTICE
- Balti si lacuri naturale
- Blog
- Blog search
- Căi de acces
- Calendar Activități
- Categories
- Categories
- Centre Batrani
- Company
- Contact
- Cultura
- Date Geografice
- Dezvoltarea turismului de-a lungul Dunarii in judetul Giurgiu
- Domeniul Greaca
- Domeniul Greaca
- Ecoturism-Agricultura Eco
- Etnografie si folclor
- Evenimente
- Evenimente Culturale
- Events
- Fauna judetului Giurgiu
- Features
- Folclor
- Home
- Info Turism Romania
- Informatii Utile
- Infrastructura de afaceri
- Institutii admin-teritoriale
- Institutii de interes public
- Istoric
- Judetul Giurgiu
- Locations
- Locuri de vizitat in Giurgiu
- Moara de Hartie
- Monumente de artă arhitecturală
- Monumente de artă religioasă
- Municipiul Giurgiu
- Muzee
- Muzee si case memoriale
- Obiective culturale
- Obiective culturale
- Paduri
- Paduri judetul Giurgiu
- Parcul Industrial Giurgiu
- Parcul Natural Comana
- Parcuri
- proba site map
- Produse turistice oferite de zona Giurgiu
- Regatul Cailor
- Regiunea Sud Muntenia
- Restaurante
- Resursele turistice naturale
- RETEA CNIPT
- Search
- Servicii turistice oferite
- Site
- Sitemap
- Spitale
- Submit listing
- Teatru
- Timp Liber
- Traseu Turistic
- Turism de croaziera
- Turism in Natura
- Unitati de cazare
- Vestigii arheologice
- Zona Giurgiu
- Zona Libera Giurgiu
Meta
-03 octombrie, de la ora 11.00, ,,Fabrica Poveștilor”, la Teatrul Tudor Vianu în sala mare.
–Sâmbătă, 5 octombrie, ora 19,00 – în Sala Mică a Teatrului Tudor Vianu, PREMIERA ,,SECRETUL LUI PULCINELLA”-Pulcinella este personajul odios, ticălos, intrigant, mincinos întâlnit peste tot, cu sau fără două cocoaşe, cu sau fără mască. Este un personaj clasic care își are originea în ,,Comedia delle arte” din sec. al XVII-lea.
-Duminică, 6 octombrie 2019, echipa „Exploram Parcul Natural Comana” vă invită la o drumeție ușoară prin pădurile ariei protejate Valea Gurbanului, care se înscrie într-una din cele zece ale Parcului Natural Comana. Excursia se încadrează în tipul de excursii ușoare, relaxante, de silvotrekking, prin locuri nepoluate și foarte liniștite.
-În perioada 7-11 octombrie se desfășoară la Giurgiu proiectul cultural,,StartDans”. Acesta propune trei evenimente: intervenții performative în spațiul public, cursuri de dans contemporan și un spectacol real time composition .
ACCESUL LA TOATE EVENIMENTELE PROIECTULUI ESTE GRATUIT. Sunt așteptați toți cei care sunt curioși să experimenteze dansul contemporan ca spectatori și/sau participanți.
–În perioada 10-11 octombrie 2019, de la orele 18:30, la Ateneul „Nicolae Bălănescu” Giurgiu va avea loc a VII-a ediție a Festivalului concurs național de muzică populară „In memoriam Marin Ghiocel”.
-În perioada 11-13.10.2019, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Giurgiu va participa la Festivalul pentru Turismul Responsabil care va avea loc la București-The Ark, unde va expune atât materiale de promovare turistică ale municipiului și județului Giurgiu(broșuri, pliante, hărți), cât și materiale de la diferite structuri turistice din zona noastră.
-Duminică, 13 octombrie 2019, ”Explorăm Parcul Natural Comana” și Ciprian Teodorescu, ghid montan și național, organizează o drumeție ușoară de silvotrekking în rezervația Călugăreni-Fântânele, din cadrul Parcului Natural Comana.
Excursia se realizează în scopul cunoașterii rezervațiilor din Parcul Natural Comana și se încadrează în excursii ușoare de silvotrekking prin păduri întinse din zona de silvo-stepă a sudului.
-14-20 Octombrie 2019, Asociația ”Taxiul cu Bomboane” va desfășura un proiect dedicat tinerilor ”Youth Cultural Power”. Prin intermediul acestuia se urmărește inițierea în arta fotografică și a obținerii de informații teoretice și practice pentru realizarea propriilor creații.
-16 octombrie, de la ora 10:00, târg al producătorilor români în parcarea supermarketului „Supeco” din Giurgiu!
Programul zilnic este între orele 10:00-20:00.
– Joi, 17 Octombrie începând cu ora 19.00, Teatrul Tudor Vianu vă invită la Sala Mică unde se va pune în scenă piesa REGATUL FEMEILOR după St.L.Kostov în regia lui Cosmin Crețu.
– 18.10.2019, de la ora 19.00, la Sala mică a Teatrului Tudor Vianu, OTELO, după OTHELLO a lui William Shakespeare-povestea unui bărbat sfâșiat de iubirea pentru femeia lui, mult prea dur pusă la încercare de intrigile meschine, poveste adusă din Ciprul sec. XVI într-o corporație a zilelor noastre.
-Sâmbătă, 19 Octombrie începând cu orele 20:30 sunteți invitați la „Dolce Caffe” pentru o porție de comedie alături de Cosmin Tobă și Paul Mirea!
-Duminică, 20 Octombrie 2019– drumeție de silvotrekking în Parcul Natural Comana, între Comana și Mironești urcând pe dealurile din rezervația Valea Hoților, apoi coborând în lunca largă a Argeșului, care oferă ample panorame asupra satelor din jur.
-Duminică, 20 Octombrie, ora 17:00 la Teatrul „Tudor Vianu” Giurgiu!
Magicianul Mario, Garry Cozma şi Magicianul Andrei Andronachi cunoscuţi din emisiunile de divertisment din România şi Republica Moldova, vă invită la cel mai complex spectacol de Magie & Divertisment din România, în care veți lua parte la apariţii spectaculoase de porumbei şi iepuraşi – apariții de asistente, numerele de prestidigitație si iluzionism vor fi din cele mai bune. Un spectacol interactiv pentru toate vârstele cu umor, muzica şi dans.
– 23.10.2019, de la ora 19.00, spectacolul LECȚIA de Eugene Ionesco în Sala Mică a Teatrului Tudor Vianu! ’’Lecția’’ este despre un drog care se numește putere și nu se referă la puterea ca resort politic ci la cel mai teribil afrodiziac din toate timpurile.
O portretizează în forme extreme și contradictorii: de la senzualitate exacerbată la rigurozitate maniacală, de la manipulare inofensivă la subjugare totală, de la aparentă inferioritate la dictatură absolută. Folosită în ipostaze diferite, licoarea asigură utilizatorilor finaluri diferite fără a se dezice de tragic, făcând astfel din spectacolul Lecția o parabolă despre seducția puterii.
-Sâmbătă, 26.10.2019, de la ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului Tudor Vianu, SERIAL DE TOAMNĂ Episodul 2- despre curentul FONK.
FONK LEGACY (Moștenirea Fonk) este un spectacol omagiu care urmărește geneza mișcării Fonk și evidențiază cultura muzicală și dansul afro-american contemporan.
–25.10.2019 – Ziua Armatei Române- Programul activităților:
10:00-10:05 -Primirea oficialităților județene, locale și militare cu marșul de întâmpinare intonat de Fanfara Centrului Cultural ”Ion Vinea”;
10:05-10:10 – Intonarea ”Imnului Național” – Fanfara Centrului Cultural ”Ion Vinea”;
10:10-10:25 -Ceremonial religios susținut de un sobor de preoți la Monumentul Eroilor din Cimitirul Smârda;
10:25-11:00 – Depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor din Cimitirul Smârda;
11:00-11:12 -Defilarea Gărzii Drapelului și a Plutoanelor pe aleea pietonală din interiorul Cimitirului Smârda.
-28.10 și 4.11.2019 Asociația Pro Maiorescu și Colegiul Național ”Ion Maiorescu” au realizat un proiect care să marcheze cei 150 de ani de activitate a colegiului.